Eerlijk over Paardenmelk
Show MenuHide Menu

Wanneer wel paardenmelk

Paardenmelk heeft een gunstig effect op maag-darm stelsel. Het helpt om de voedingstoffen beter op te nemen maar ook op afvalstoffen beter kwijt te raken. (kort samengevat: als je verstopt zit of  diarree klachten hebt, paardenmelk verlicht deze ongemakken) Een goed maag-darmstelsel werkt ook door op de huid.

  • paardenmelk geeft energie
  • paardenmelk werkt als een natuurlijke probiotica
  • paardenmelk werkt zuiverend, dit helpt onder andere bij eczeemklachten

Veel mensen besluiten om paardenmelk te gaan drinken omdat andere mensen hier goede ervaringen mee hebben.

Je kunt het beste starten met een kuur van 6 weken. Het duurt namelijk even voordat je effect merkt. Je lichaam moet vaak even aan de paardenmelk wennen. Het is aan jezelf of je doorgaat na deze zes weken. Sommige mensen hebben wel baat bij de paardenmelk maar merken zelf dat ze langer dan 6 weken nodig hebben om hun lichaam op orde te krijgen. Er zijn mensen die paardenmelk drinken als onderdeel van hun lifestyle zien. Ook zijn er mensen die af en toe paardenmelkkuur doen als reiniging voor hun darmen.

Meestal zijn je klachten niet in 6 weken ontstaan. Geef je lichaam daarom de tijd om gezondheid te ontwikkelen. Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen ‘de tijd dat je het probleem hebt is ook de tijd dat de paardenmelk nodig heeft om je te helpen’, maar het komt wel in de buurt. Maar vaak merk je wel na 6 weken dat er verbetering optreed in je lichaam.