Eerlijk over Paardenmelk
Show MenuHide Menu

Mijn ervaring met paardenmelk

In 2010 zijn wij begonnen met het melken van een paard, ik ben toen ook gelijk paardenmelk gaan drinken. Mijn buurman kwam toen op bezoek en vroeg waarom drink je paardenmelk? Nou gewoon, omdat men zegt. Zelf had ik geen ervaring en dacht baat het niet dat schaad het ook niet. Mensen die toen al paardenmelk bij mij kwamen kopen waren heel enthousiast, ik zelf moest er erg aan wennen en wist toen niet wat voor voordelen er voor mij aan paardenmelk zouden zitten. Nu drie jaar later drink ik dagelijks paardenmelk. Mijn huid is zichtbaar beter geworden, ik had veel last van verschillende allergieën . Met deze klachten is het ook niet moeilijk te raden dat de stoelgang ook niet helemaal goed zou kunnen verlopen.

Je darmen zitten midden in je lichaam, het is je middelpunt, van uit daar word je weerstand geregeld, werken je ingewanden niet goed dan functioneert je lichaam ook niet goed. Paardenmelk helpt mee om je darmen goed aan het werk te zetten, de melk helpt mee aan het verbeteren van opnemen van voedsel, en het afvoeren van afval stoffen.

In het begin merk je ook dat je meer gerommel in je buik hebt, je lijkt meer gassen te produceren, je voelt dat het werkt.
het heeft bij mij wel een jaar geduurd voor dat ik het gewenste resultaat had bereikt, naar een jaar zei ik tegen mijn man, is het jou ook opgevallen dat ik niet zo vlekkerig meer ben in mijn gezicht, en op de rest van mijn lichaam. Ik had heel veel droge plekken op mijn lichaam, de plekken op mijn gezicht waren rood en ook nog heel pijnlijk, en ik vond het ook nog eens niet zo mooi. Zelf had ik wel ontdekt dat spanning voor extra plekken zorgden. En ook zeep en waspoeder waren niet goed voor mijn huid, alleen water was soms al pijnlijk. Meestal ging ik in bad met alleen zonnebloem olie of amandel olie. Nu gebruik ik paardenmelk oor in bad, en als ik wil dat het iets ruikt neem ik wat paardenmelk doesmelk in bad.

Nu wil het wezen dat ik in september 2013 een antibiotica kuur moest krijgen, en alle bijwerking kreeg ik er ook gratis bij. De bacterie waar ik last van had was zo weg, maar de vlekken in mijn gezicht en ook de psoriasis plekken op mijn hoofd en benen waren er weer. Nu was ik mijzelf heel dankbaar dat ik de laatste drie jaar niet stil heb gezeten. Ik heb voor elk probleem nu wel een zalfje of smeerseltje. Wat ben ik daar dankbaar voor. Ik heb alles gebruikt, de herstellende crème voor de psoriasis plekken op mijn benen, de verzorgende crème voor mijn gezicht, en de manenschijn voor mijn haren. De plekken op mijn hoofdhuid waren erg lastig weg te krijgen, dus uit nood heb ik de plekjes voor de nacht ook ingesmeerd met “goedspul” dat was een goed idee. Na de antibioticakuur ben ik gelijk begonnen met het drinken van dubbele dosis paardenmelk, dit was echt nodig, ik voelde de energie uit mij lopen, na ongeveer 4 weken ben ik weer op normale dosis gaan zitten. Nu 3 maanden later drink ik met regelmaat paardenmelk maar dan op het gevoel, soms een bakje van 250ml maar ik sla ook wel eens een dagje over als het zo uitkomt. Het is zo dat ik meestal het laatste beetje neem wat niet in een bakje past. Wanneer mijn mannen thuiskomen van school en beginnen te vragen naar paardenmelk dan voelen ze zich echt niet lekker, er heerst dan weer een virus op school, maar doordat ze nu al zelf aan voelen dat hun weerstand zakt, zijn ze bijna niet ziek.

Judith Bouw eigenaar Paardenmelk Nijkerk